Zanima vas dekoracija vrta? Mi smo probali ideju sa gumama, koju sam pronašla na Pinterestu, a kako se Robertov brat rješavao starih guma, spojila sam ugodno s korisnim.

U Bauhausu smo kupili plavi pigment DIPI od Juba. 

Uz to smo kupili bijelu boju koja se može koristiti za materijale kao što je guma.  Kod miješanja pigmenta treba paziti da se ne ulije cijela doza pigmenta, nego da ju doziramo i tamo umiješamo pravu nijansu. Probajte umiješati dovoljnu količinu sveukupne boje, jer je teško pogoditi dva puta istu nijansu. Lak za gume namjerno nismo iskoristili jer ga je potrebno koristiti u prevelikim količinama i pokrivenost površine je puno manja.

Za farbanje smo koristili kistove srednje i manje veličine kako bi mogli farbati i utore na gumama, sve skupa je trajalo oko sat vremena za dvije gume. Sušenje svake je trajalo oko 4 sata, te je nakon toga bila spremna za sadnju.

Sadnja

Gume smo postavili ispred kuće (nadam se da susjedi nisu mislili da smo totalni luđaci), no ipak mi je sada malo žao da ih nisam više ofarbala kako bi ih mogla naslagati u piramidu, ali možda isto napravim u budućnosti. Za sadnju, gumu pripremite tako da ju napunite sa zemljom do vrha. Ja sam dodala običnu zemlju u koju sam dodala organsko gnojivo HomeOgarden, koje dolazi u paletama. Kako je vrt koji smo ranije posadili imao odlične rezultate, odlučila sam isto gnojivo iskoristiti za sadnju cvijeća. Konačni rezultat možete vidjeti dolje u galeriji. Mini ruže su se odlično primile. Hortenzije se još uvijek malo bore. 🙂

Kako dalje

U budućnosti imamo u planu između dvije gume poslagati kamen u obliku elipse, te unutar posaditi cvijeće. Probati ćemo posaditi nešto što ne treba previše brige, jer je nemoguće da se mi brinemo na dnevnoj bazi o cvijeću. Ako imate kakve savjete na tu temu, slobodno mi pišite u komentar.

Recommended Posts

1 Comment

  1. Postovanje,koju boju ste koristili kao bazu tj bijelu,neka određena marka ili?


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *