Od kuda da počnem, tema na koju bi mogla napisati baš sve ili ništa.

Sve ovisi o tome koliko volite komplicirati u životu 🙂

Krenimo od fotografa

Na području grada i šire okolice (Velika gorica, Dugo selo, Vrbovec) cijene fotografa su od od 8000-15 000 kn.  Važno je na početku odlučiti se dali želite samo fotkanje, samo snimanje ili oboje.

Prilikom razgovora sa fotografom nemojte zaboraviti pitati dali u cijenu ulazi:

  1. Fotkanje i print zahvalnica
  2. Fotografiranje dan poslje ili tjedan dana poslje svadbe – umjetničko snimanje
  3. Koliko će biti osoba u timu, za svadbu od cca 200 ljudi, ćesto će vam fotografi sugerirati dva snimatelja.
  4. Kada počinju i kada završavaju, najčešće se snima i fotka do cca 1,2 ujutro (tko u biti želi imati fotke pijane robine. haha)
  5. Dali paket uključuje book za mladence, kumove i roditelje (razlika zna biti i do 1500 kn ukoliko se treba dodatno naručiti)
  6. Dali se dobije CD ili USB snimanja, te dali se može dobiti i sirov, needitiran snimak – tko zna možda vam u budućnosti dobro dođe
  7. Rok predaje finalnih materijala – najčešće je to 3 mjeseca nakon svadbe

Nekada je jeftinije uzeti kvalitetnog fotografa koji radi izvan Zagreba, te mu platiti putne troškove.

Ponude na tržištu je stvarno puno, sve ovisi koliko ste picajzle za fotografiranje. Mi smo birali između Fotkala iz Vrbovca i Forever studia.

U korist Forever studia presudila je povoljnija cijena, ponuda različitih korica za bookove i stvarno pristupačan vlasnik, koji je sa nama popio tri kave i dvije cedevite, ostao sat i pol na sastanku i proveo nas kroz cijeli proces svadbe.:-)

Ne zaboravite na kapare, koje su manje više sve oko 1000-2000 kn.

Cvijeće, dekoracije – kad je bal je bal 🙂

Sve dalje od fotografa je u biti stvar osobnih preferencija. Iskreno, najlakše je odabrati cvjećarnu koja vam može odraditi kompletno sve, kojoj ćete moći reći svoj okvirni budget. Rijetko koja cvjećarna ima uniformirane pakete i nevoljko će vam na prvu probati izračunati cijenu. Cijena dosta ovisi o vrsti cvijeća, recimo ja nisam imala pojma da gotove sve hortenzije koje nisu bijele, koštaju kao suho zlato. Dodatno treba paziti na činjenicu da cvijeće cvjeta različito tijekom godine. U Zagrebu se cvijeće kupuje po veleprodajnim cijenama na zelenoj tržnici, a vaze ukoliko ih sama cvjećarna nema se dodatno mogu i iznajmiti. Osobno mislim da se cijene cvjećara razlikuju po tome koliko koji računa rad svojih ruku i to mi se čini fer.

Najpametnije je da odete kod cvjećara kod kojeg vam se sviđaju cvjetni aranžmani, ponuda vaza i ponudite im svoj okvirni budget. Recimo 5000 kn, te će se svaki toj cijeni i prilagodi. Jasno recite koje cvijeće moraju uključiti u ponudu, a za koje ste se eventualno spremni i prilagoditi.

Mi cvjećarnu nismo još odabrali, ali planiramo budget od cca 5000 kn.

Trenutno nam se sviđaju radovi od:

  1. Cvjetna galerija Kalista – kod kojih ostvarujemo 10% popusta zbog toga što nam je svadba u Hotelu Academia
  2. Floristokracija – sreli smo ih na sajmu vjenčanja i zapisali se dodatno za popuste.

U oba studija rade mladi i talentirani ljudi. Imaju stvarno kreativne ideje i još kreativnije radove.

Dodatne dekoracije I organizatori vjenčanja

Kao dodatne dekoracije možete uzeti što vam srce poželi. Mi ćemo vjerojatno uzeti dodatne žarulje na žici za ukrašavanje terase i možda lanterne. Također ćemo za svaki stol staviti i foto rekvizite. Za sve te manje stvari definitivno se isplati kupovati preko ebaya, wisha i sličnih stranica za online kupnju.

 

Moj pinterest board

[fts_pinterest type=single_board_pins pinterest_name=sandricaZg board_id=red-weeding pins_count=6]

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *